1

درمان ملانوم با آنتی‌بیوتیک

 

به گزارش مجله خبری غذا و دارو به نقل از ایرنا، مطالعات محققان یک مرکز تحقیقاتی در بلژیک نشان می‌دهد نوع خاصی از آنتی‌بیوتیک‌ها یک درمان موثر برای تومورهای ناشی از سرطان پوست مقاوم به دارو هستند.

برخی سلول‌های ملانوم (مرگبارترین نوع سرطان پوست) از درمان فرار کرده و خود را پنهان می‌کنند، ولی این سلول‌ها برای بقا باید میتوکندری، یعنی موتورخانه یا نیروگاه سلول را فعال نگه دارند. از طرفی این نیروگاه‌ها در مقابل گونه خاصی از آنتی‌بیوتیک‌ها آسیب‌پذیر هستند. نتایج مطالعات حیوانی نشان می‌دهد این روش می‌تواند منجر به نابودی سلول‌هایی شود که نسبت به داروهای متداول مقاوم هستند. این روش در درمان ملانوم موثر است.

ملانوم وخیم‌ترین نوع سرطان پوست است که در سلول‌های ایجادکننده رنگدانه پوست، مو و چشم‌ها، موسوم به ملانوسیت ایجاد می‌شود. سرطان پوست ناشی از رشد غیرطبیعی سلول‌های پوست، بر اثر اشعه ماورای بنفش خورشید است.

بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، سرطان پوست شایع‌ترین سرطان در آمریکا محسوب می‌شود و ملانوم سالانه جان بیش از ۱۰ هزار نفر را در آمریکا می‌گیرد.
انواع دیگر سرطان پوست از جمله سرطان سلول سنگفرشی و سرطان سلول پایه‌ای نیز از سرطان‌های کشنده پوستی محسوب می‌شوند که تعداد قربانیان آنان کمتر از ملانوم است.

مطالعات محققان انگلیسی نشان می‌دهد که استفاده از کرم ضد آفتاب به تنهایی نمی‌تواند بدن را به طور کامل در برابر سرطان پوست محافظت کند. استفاده از کرم ضد آفتاب باید همراه با مراقبت‌های خاصی انجام شود تا اثر بخش باشد. استفاده از لباس آستین بلند، دستکش، کلاه، عینک آفتابی و راه رفتن در سایه همراه با استفاده از کرم ضد آفتاب در پیشگیری از آفتاب سوختگی و ملانوم موثر است.

استفاده از کرم ضد آفتاب با SPF حداقل ۳۰ توصیه شده است و لازم است هر ۲ ساعت یکبار تجدید شود. افرادی که پوست روشنی دارند بیشتر در معرض سرطان پوست هستند. استفاده از کرم ضد آفتاب برای نوزادان و کودکان نیز الزامی است.