دستورالعمل جدید سازمان غذا و دارو، مانع دیگری برای صادرات دارو

به گزارش پایگاه خبری غذا و دارو و به نقل از روابط عمومی سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، دکتر محمد عبدهزاده در نامهای به غلامرضا پناهی معاون بانک مرکزی ضمن اشاره به موارد فوق و نیز مشکلات نقلوانتقال پول و سایر موانع صادراتی، حمایت تمام ارگانها و سازمانها برای پیشبرد و افزایش میزان صادرات غیرنفتی را ضروری دانست.
او در ادامه افزود: «دستورالعملها و ابلاغیههای سختگیرانه نهتنها سهولتی در صادرات ایجاد نمیکند بلکه باعث تضعیف و از دست رفتن فرصتها و بازارهای هدف صادراتی میشود که شرکتها برای به دست آوردنشان سالها هزینه و تلاش کردهاند.»
دکتر عبدهزاده در این نامه به دستورالعمل اخیر سازمان غذا و دارو اشاره کرد که مانع جدیدی برای صادرات دارو ایجاد میکند. بر اساس این دستورالعمل اگر شرکتهای دارویی در فرایند تولید ارز دولتی گرفته باشند، مجوز صادرات برای آن محصول صادر نخواهد شد. او در نقد این دستور اضافه کرد: «تهیه مواد اولیه و تولید یک محصول حداقل ۴ ماه طول میکشد و سهم ارز دولتی در این فرآیند بسته به نوع دارو حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد و بخش کوچکی از هزینههای تولید است. در دستورالعمل جدید بدون در نظر گرفتن این موضوع، فرصت کافی به صادرکننده داده نمیشود و صدور مجوز صادرات متوقف شده است.»
رئیس هیاتمدیره سندیکا این مسئله مهم را نیز یادآوری و تأکید کرده است که «شرکتها از پیش تعهدات و قراردادهایی را با طرفهای خارجی و وزارت بهداشت آن کشورها امضاء کردهاند و مکلف به انجام تعهدات خود هستند؛ در غیر این صورت به دلیل انجام ندادن تعهدات خود جریمه میشوند و در لیست سیاه وزارت بهداشت کشور هدف صادراتی قرار میگیرند. نتیجه این شرایط از دست رفتن بازار هدف و کاهش صادرات دارو خواهد بود.»
دکتر محمد عبدهزاده در پایان از معاون بانک مرکزی خواسته است در صورت ممکن همکاری لازم برای اصلاح این وضعیت و همکاری با شرکتهای تولیدی صورت بگیرد.