1

هزینه‌ها چه سهمی در قیمت تمام شده داروهای تولیدی دارند؟

در خلاصه گزارش ۳۰ صفحه‌ای “چشم‌انداز صنعت داروسازی و تجهیزات پزشکی” که توسط کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی منتشر شده است، هزینه‌های تولید دارو به چهار گروه عمده:

  1. حقوق پرسنلی
  2. هزینه‌های مالی
  3. هزینه‌های فروش، اداری و عمومی
  4. بهای تمام شده منهای دستمزد

طبقه‌بندی شده است.

بررسی شرکت‌های دارویی بورسی نشان می‌دهد طی چند سال اخیر سهم حقوق پرسنل از قیمت تمام شده دارو کاهش یافته است.

بهای تمام شده دارو منهای دستمزد نیز اگر چه در سه سال اخیر ثابت مانده است اما نسبت به گذشته افزایش داشته است.

دریافت گزارش کامل




قطر، استفاده از هوش مصنوعی را در غربالگری سرطان پستان آغاز کرد

قطر اعلام کرد که به عنوان نخستین کشور در منطقه خاورمیانه، استفاده از هوش مصنوعی را در سطح ملی برای غربالگری سرطان پستان آغاز کرده است.

شرکت مراقبت‌های بهداشتی اولیه قطر از راهکار هوش مصنوعی شرکت کره‌ای لونیت به نام “اینسایت ام‌ام‌جی” در برنامه ملی غربالگری سرطان‌های پستان و روده خود استفاده کرده است.

لونیت اینسایت ام‌ام‌جی یک ابزار تشخیص سرطان پستان مبتنی بر هوش مصنوعی است.

هدف از اجرای برنامه ملی غربالگری در قطر، تشخیص زودهنگام سرطان پستان و افزایش میزان بقا در مبتلایان به این نوع سرطان است

استفاده از نتایج تولید شده توسط هوش مصنوعی از سوی رادیولوژیست‌ها، باعث افزایش دقت و کارآیی در فرآیند غربالگری سرطان پستان می‌شود.




پیشنهادهای انجمن تولیدکنندگان محصولات بیوتک به رئیس‌جمهور 

در نامه هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران به مسعود پزشکیان مطرح شد:

استقلال در تامین داروها و واکسن‌های ضروری در کشور را مدیون تصمیم‌های شجاعانه‌ای هستیم که در دهه‌های قبل توسط برخی تصمیم‌سازان نظام سلامت، گرفته شد.

این انجمن پیشنهاد شفاف خود برای حمایت و تقویت صنعت بیوتکنولوژی را در دو بند خلاصه می‌نماید:

  1. همه برنامه‌های دولت برای حمایت مالی از بیماران را بر بیمه و خود بیماران متمرکز کرده و این صنعت و زنجیره تامین آن را گرفتار محدودیت‌های تولید و فهرست رسمی و نظارت‌های مالی و امنیتی ناشی از تخصیص یارانه و ارز دولتی و مشکلات اقتصادی دولت نکنید.
  2. سازمان غذا و دارو بر منافع بیماران و نظارت‌های ایمنی، اثربخشی و کیفیت متمرکز شده و دولت برای خرید بخش عمومی با روش‌های منطقی از قبیل مناقصه و خرید راهبردی و مقایسه با بهای رقبای وارداتی، قیمت تعیین نماید ولی تعیین قیمت عرضه به بازار و خارج از بخش دولتی بصورت رقابتی در بازار تعیین شود.



کشف جدید دانشمندان امید به درمان سرطان سینه را افزایش داد

پژوهشگران (https://www.science.org/doi/10.1126/science.adh5548)، به تازگی دریافتند که سرطان سینه از مسیرهای سیگنال‌دهی عصبی برای متاستاز استخوان به مننژ استفاده می‌کند.

عمدتا نتایج درمانی مبتلایان به سرطان سینه نشان می‌دهد که متاستاز سرطان سینه به لپتومننژها (LM) و غشاهای حاوی مایع مغزی نخاعی که سطح مغز و نخاع را می‌پوشانند، پرریسک و ناگوار است.

حال گروهی از پژوهشگران به کمک مدل‌های تجربی متاستاز LM سرطان سینه (breast cancer laptomeninges)، نشان دادند سرطان‌های سینه که گیرنده سطح سلولی اینتگرین α6 هستند، می‌توانند با عبور از سطح خارجی رگ‌های خونی که معمولاً مغز استخوان مجاور مهره و جمجمه را به مننژهای سیستم عصبی مرکزی متصل می‌کنند، به LM حمله کنند.

سلول‌های سرطانی سینه سپس ماکروفاژهای مننژیال را تحریک می‌کنند تا یک پروتئین پیش‌بقای عصبی به نام فاکتور نوروتروفیک مشتق از گلیال ترشح کنند که از رشد تومور حمایت می‌کند.

این کشف جدید و یافتن مسیر رشد این سلول‌های سرطانی می‌تواند امیدبخش راهی برای کنترل و از بین بردن‌ آن‌ها باشد.




سازمان غذا و دارو وظایف مدیرعامل، مسئول‌فنی و مدیر آزمایشگاه شرکت‌های دارای پروانه ساخت را اعلام کرد

مسئولیت حسن‌اجرا و نظارت بر فرآیند تولید، کنترل کیفی، ایمنی محصول و انطباق ویژگی‌های فرآورده با فارماکوپه‌ها بر عهده پرسنل کلیدی (مدیرعامل، مسئول‌فنی و مدیر آزمایشگاه) شرکت است.

فرمولاسیون، روش ساخت و کلیه ویژگی‌های محصول تولید شده باید با مستندات پرونده ساخت(CTD) ارسالی که به تایید این اداره کل رسیده است، انطباق کامل داشته باشد.

کلیه تغییرات پس از صدور پروانه باید به همراه مستندات به این اداره کل ارسال و پس از تایید، اعمال گردند و تایید مندرجات آن به عهده مسئول فنی شرکت است.

هرگونه تغییر در خط تولید، تجهیزات، سیستم‌های حمایتی و … که تاثیر مستقیم یا غیرمستقیم روی کیفیت محصول داشته باشند باید توسط پرسنل کلیدی شرکت مورد بررسی و ارزیابی ریسک قرار گرفته و در صورت تایید تغییرات توسط سیستم کیفی شرکت باید به اطلاع رسانده شود.




دسترسی سریع به ایران فارما بدون کارت فیزیکی

دبیرخانه نهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران فارما به‌عنوان یک مسئولیت اجتماعی و به منظور پاسداشت ارزش‌های زیست‌محیطی، به بازدیدکنندگان خود پیشنهادی جذاب ارائه داده است.
بازدیدکنندگان ایران فارما می‌توانند پس از ثبت‌نام آنلاین در پلتفرم رویداد کارت الکترونیکی بازدید خود را از طریق پیامک و ایمیل دریافت نمایند.
طی روزهای برگزاری، بازدیدکنندگان نمایشگاه ایران فارما پس از اسکن کارت الکترونیکی بر روی گوشی‌های تلفن همراه و بدون اتلاف وقت، به فضای نمایشگاهی دسترسی سریع (Quick Access) خواهند داشت.
از همه بازدیدکنندگان محترم نهمین نمایشگاه ایران فارما دعوت می‌شود ضمن مشارکت در این پویش ارزشمند، به منظور جلوگیری از اتلاف وقت در صف‌های صدور کارت و به حداقل‌ رساندن چاپ کارت فیزیکی، هم‌اکنون نسبت به ثبت‌نام اینترنتی اقدام نمایند.
نهمین نمایشگاه بین‌المللی دارو و صنایع وابسته (ایران فارما) با حضور تمامی فعالان زنجیره تامین و توزیع صنعت داروسازی، 11 تا 13 مهر در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.




دکتر مخبر! حدود ۷۰۰ تعرفه دارویی کشور بلاتکلیف است/ تولیدکنندگان دارو قادر به ترخیص مواد اولیه‌ از گمرک نیستند

دکتر محمد عبده‌زاده، رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در نامه‌ای به دکتر محمد مخبر، سرپرست نهاد ریاست جمهوری درباره بلاتکلیفی حدود ۷۰۰ کد تعرفه دارویی کشور و عدم ترخیص داروها و موارد اولیه دارویی از گمرک هشدار داد.

دکتر عبده زاده در این نامه آورده است: با توجه به ابلاغ بودجه ۱۴۰۳ کل کشور و در راستای اجرای بند دوم تبصره ۹ این قانون می‌بایستی حقوق گمرکی دارو و مواد اولیه آن توسط هیات وزیران به تصویب برسد که متاسفانه در اثر بروز برخی اشکالات و ناهماهنگی‌های مربوطه فقط ۱۰۹ کد تعرفه برای کل فهرست دارویی کشور به تصویب رسیده و مابقی آن مشتمل بر ۷۰۰ کد تعرفه همچنان بلاتکلیف است. از این رو بسیاری از شرکت‌های دارویی قادر به ترخیص مواد اولیه‌ای که وارد گمرکات کشور شده نیستند.وی در بخش دیگری از نامه سندیکا درباره نتیجه عدم ترخیص این نهاده‌های مرتبط با دارو به سرپرست دولت گفته است: با وجود این نقیصه در آینده بسیار نزدیک مشکلات جدی برای تولید و عرضه داروهای بیماران در کشور ایجاد خواهد شدکه این امر زنگ خطری جدی سلامت و امنیت کشور و متاسفانه بروز بحران ‌های اجتماعی به شمار می‌رود.

در بخش پایانی این نامه رئیس هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران خطاب به دکتر مخبر آورده است: از جنابعالی خواهشمند است دستور فرمایید تا به قید فوریت در خصوص کلیه کد تعرفه‌های مصوب وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی که به وزارت صمت اعلام شده و مورد پذیرش سازمان برنامه و بودجه قرار گرفته است، اقدامات لازم جهت تصویب آن در هیات وزیران صورت گرفته و به گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ گردد تا شرکت‌های داروسازی بتوانند نسبت به ترخیص داروها و مواد اولیه دارویی و تولید فرآورده‌های مورد نیاز درمانی اقدامات عاجل را به عمل آورند.




انتظار مردم کاهش چالش‌‌‌های سلامت است

محمد عبده زاده - نشست خبری صنایع دارویی کشور - fdmag.ir

دکتر محمد عبده‌‌‌زاده، رئیس هیات‌‌‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران و عضو هیات‌مدیره فدراسیون اقتصاد سلامت ایران حضور یکی از اعضای جامعه سلامت در راس دولت چهاردهم را فرصتی مناسب جهت تحقق اهداف نظام سلامت کشور دانست. دکتر عبده‌‌‌زاده در این باره عنوان کرد: فعالان حوزه داروی کشور از پیروزی دکتر پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری خرسند هستند و حضور یکی از اعضای جامعه سلامت در راس دولت را به سود تحقق اهداف این بخش می‌‌‌دانند. دکتر عبده‌‌‌زاده درباره همراهی صنایع داروسازی با دولت چهاردهم گفت: حوزه دارویی کشور امروز پای کار هستند تا برای تامین داروی موردنیاز کشور هرآنچه در توان دارند به کار گیرند. همچنین در‌‌‌صورت نیاز دولت، صنایع داروسازی آمادگی ارائه مشاوره به دولت، چه از طریق سندیکا و چه از طریق اتاق بازرگانی و فدراسیون اقتصاد سلامت را دارند.

رئیس هیات‌‌‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران تاکید کرد: دکتر پزشکیان با توجه به سابقه حضور در بدنه دولت به‌‌‌عنوان وزیر بهداشت و اشراف بر این حوزه، می‌تواند با استفاده از افراد باتجربه، مجرب و کاردان حوزه سلامت و بهداشت کشور را به خوبی راهبری کند. وی تصریح کرد: چون بحث سلامت مردم، درمان و تامین دارو و حوزه‌‌‌های بهداشتی جزو تکالیف اصلی دولت است، انتظار مردم نیز فارغ از هرنوع نگاه جناحی و حزبی این است که در این حوزه کمترین چالش را داشته باشند. دکتر عبده‌‌‌زاده در مورد انتظارات صنایع داروسازی از دولت چهاردهم نیز گفت: صنعت نیاز به نگاه ویژه ای دارد و در مورد دارو انتظار از وزیر بهداشت دولت چهاردهم این است که صنایع داروسازی را نیز مانند سایر صنایع ببیند. این صنایع باید با رشد و توسعه بتوانند هم در تامین دارویی کشور و هم در توسعه صادرات و ایجاد تراز تجاری مثبت نقش فعالی داشته باشند که ایفای این نقش نیاز به برنامه‌‌‌ریزی و سیاستگذاری‌‌‌های مناسب دولت در این بخش دارد




ایران فارما، فراتر از یک نمایشگاه

ایران‌ فارما بستری برای توسعه کسب‌وکار، شبکه‌سازی و ارتقای علم و مهارت‌های عملی است.

فراگیری تمامی حلقه‌های زنجیره صنعت دارو از تامین تا توزیع و حضور گسترده شرکت‌های تولیدکننده داروهای شیمیایی، گیاهی، مکمل‌، محصولات بیوسیمیلار، مواد اولیه و موثره، ماشین‌آلات، تجهیزات، تاسیسات و شرکت‌های بازرگانی و خدمات قراردادی یکی از ویژگی‌های بارز ایران‌ فارما است.نهمین نمایشگاه ایران‌ فارما با رویدادهای متنوعی که به‌زودی اطلاع‌رسانی می‌شوند، میزبان فعالان صنعت داروسازی خواهد بود.
نهمین نمایشگاه بین‌المللی دارو و صنایع وابسته (ایران‌‌ فارما)، ۱۱ تا ۱۳ مهرماه در مصلای تهران برگزار می‌شود.




عمل جراحی مغز در حالت نشسته در تبریز انجام شد

دکتر مسلم شاکری استاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز از انجام موفقیت آمیز نخستین عمل جراحی مغز در حالت نشسته در مرکز درمانی امام رضا (ع) تبریز خبرداد.

بیمار یک خانم ۳۳ ساله با شکایت اولیه سردرد و اختلال پیشرونده بینایی و اختلال راه رفتن مراجعه کرده و در بررسی های تصویری با تشخیص تومور ناحیه پینه‌آل مغز بستری شده بود و تومورهای ناحیه پینه‌آل به دلیل محل قرارگیری نیاز به اقدام جراحی در پوزیسیون نشسته داشت که تا حالا در این مرکز انجام نشده بود.

بیمار توسط تیم جراحی مغز، در حالت نشسته توسط سیستم جدید Mayfield و تخت Tramf تحت عمل جراحی قرار گرفت.