دکتر والی: در همایش انجمن علمی داروسازان، به بیماران نزدیکتر میشویم

“در این دوره همایش انجمن علمی داروسازان ایران تلاش بر این است که مسائلی مانند مانیتورینگ و مشاورههای درمانی بهصورت مدون درآید تا بتوانیم آن را بهصورت پروتکلهایی به همکاران داروساز آموزش دهیم.”
دکتر احسان والی، عضو هیاتمدیره انجمن علمی داروسازان ایران در گفتوگو با مجله خبری غذا و دارو درباره در نوزدهمین همایش انجمن علمی داروسازان ایران عنوان کرد: در این همایش تمرکز ما بیشتر بر خدمات بیمارمحور در داروسازی است و ما قصد داریم ارتباط سیستم داروسازی کشور را در بخشهای مختلف با بیماران نزدیکتر کنیم. در این دوره تلاش ما این است که مسائلی مانند مانیتورینگ و مشاورههای درمانی بهصورت مدون درآید تا بتوانیم آن را بهصورت پروتکلهایی به همکاران داروساز آموزش دهیم.
وی درباره تاثیر همایش انجمن علمی داروسازان ایران در موضوع ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان این رشته بیان کرد: موضوع دیگری که در این زمینه مطرح است، بحث ایجاد کار برای داروسازان است. با توجه به اینکه تعداد فارغالتحصیلان این رشته در کشور بالاست و ظرفیت صنعت نیز برای پذیرش این متخصصان اندک است، باید شرایط و بسترهای مطلوبی برای ایجاد اشتغال برای این گروه فراهم شود که بیمارمحور شدن خدمات و بحثهایی مانند مانیتورینگ و مشاورههای دارویی میتواند در این حوزه نیز راهگشا باشد.
وی دراینباره عنوان کرد: البته این موارد تنها نباید از منظر انجمن علمی داروسازان مطرح شود و برای رسیدن به این هدف همکاری بخشهای مختلف برای ایجاد بسترهایی مانند حق فنی واقعی نیز مورد توجه قرار گیرد.
دکتر والی موضوعاتی مانند سلامت الکترونیک و فروش اینترنتی دارو و مکملها را نیز از موضوعات مهم قابلذکر در حوزه دارو دانست و تاکید کرد: برای این موارد نیز نیاز است پروتکلهای جامع و مدونی تدوین شده و ارائه شود تا داروسازان بتوانند از امکانات موجود استفاده کافی را ببرند و خدمات مناسبی را به مصرفکنندگان ارائه دهند.
این عضو انجمن علمی داروسازان ایران همچنین درباره ضرورت توجه به موضوع تحقیق و توسعه در حوزه داروسازی نیز عنوان کرد: ما باید داروسازان را در بحث R&D بیشتر فعال کنیم که امروزه یکی از ضعفهای این عرصه در کشور است. در این زمینه ما باید سیستمهای پایه تحقیق و توسعه علمی را ایجاد کنیم تا داروسازان به کمک صنعت و داروخانهها، مشکلات خود را بر اساس آنالیز دقیق دیتا و بحثهای علمی بررسی کنند و به نتایج دقیق برسند. در مرحله بعد نیز میتوان بر اساس این نتایج، راهحلهای قابلقبول و اجرایی برای هریک از مشکلات در نظر گرفت.
دکتر والی درباره تکمیل زودهنگام ظرفیت پنلها و کارگاههای نوزدهمین همایش انجمن علمی داروسازان ایران نیز بیان داشت: قابل پیشبینی بود که با توجه به وقفه ایجاد شده در برگزاری این همایش سالانه به دلیل همهگیری ویروس کرونا، همایش نوزدهم با استقبال بیشتری مواجه شود و در عمل هم دیدیم که ظرفیت کارگاههای این همایش در کمتر را 48 ساعت تکمیل شد. البته تمایل ما این بود که بتوانیم پذیرای همه متقاضیان شرکت در این همایش باشیم اما طبیعتا محدودیتهایی از سوی نهادهای نظارتی برای سقف پذیرش وجود داشت. سقف تعیین شده برای حضور نفرات در این کارگاهها 1600 نفر در نظر گرفته شد که در همان ساعات اولیه این ظرفیت تکمیل شد. در این زمینه امیدواریم که بتوانیم در آینده تدابیری برای میزبانی همه متقاضیان حضور در همایش فراهم آوریم.
گفتنی است نوزدهمین همایش و نمایشگاه انجمن علمی داروسازان ایران در روزهای 9 تا 11 شهریور ماه 1401 در محل هتل المپیک تهران برگزار خواهد شد.//