1

گزارش دو رویداد همزمان / “طلای سبز” و “مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی”

مرکز همایش‌های بین‌المللی هتل المپیک تهران از  ۲۳ تا 25 خردادماه ۱۴۰۲ میزبان برگزاری دوازدهمین همایش و نمایشگاه طلای سبز (فرآورده‌های طبیعی و طب مکمل) و یازدهمین همایش و نمایشگاه مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی بود.

دوره یازدهم همایش مکمل‌های غذایی، رژیمی و ورزشی هم‌راستا با دوره‌های گذشته با هدف تبیین نقش مکمل‌ها در سلامت جامعه، افزایش آگاهی جامعه نسبت به نحوه مصرف منطقی آنها، فرهنگ‌سازی و استفاده صحیح از مکمل‌ها و طراحی زنجیره تامین سالم برنامه‌ریزی شد. همچنین ایجاد فضای مناسب جهت بررسی مسائل و دغدغه‌های فعالان صنعت داروهای گیاهی، برگزاری کارگاه‌های انتقال تجربه و رونمایی از فناوری‌های نوین حوزه فرآورده‌های طبیعی از جمله اهداف و برنامه‌های اصلی همایش طلای سبز بود.

این دو رویداد که در فاصله کوتاهی پس از کنگره ایران بایو برگزار شدند، برای دومین هفته متوالی فعالان حوزه سلامت را به مرکز همایش‌های بین‌المللی هتل المیک کشاندند. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده علاوه بر بخش علمی همایش، رویدادهای جانبی نمایشگاهی و صنفی متعددی نیز برای سه روز برگزاری دوازدهمین همایش و نمایشگاه طلای سبز (فرآورده‌های طبیعی و طب مکمل) و یازدهمین همایش و نمایشگاه مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی در نظر گرفته شده بود.

 

یک افتتاحیه باشکوه

در آیین گشایش این دو رویداد تخصصی که در سالن اصلی مرکز همایش‌های بین‌المللی هتل المپیک تهران برگزار شد، افرادی چون دکتر سیدحیدر محمدی معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، دکتر محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، دکتر مهدی شمس‌الدین اردکانی دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر عباس کبریایی‌زاده رئیس هیات‌مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران، دکتر امیرحسین جمشیدی رئیس هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان داروهای طبیعی و فرآورده‌های طب سنتی ایران و خانم دکتر منان حاجی‌محمودی عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر علمی همایش مکمل‌های غذایی، رژیمی و ورزشی به سخنرانی پرداختند.

محمدمهدی برادران - 05 - fdmag.ir

۳۸ درصد کاهش ارزبری در مواد اولیه داشته‌ایم

دکتر محمد‌مهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت معدن و تجارت در آیین افتتاحیه دوازدهمین همایش و نمایشگاه طلای سبز و یازدهمین همایش و نمایشگاه مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی عنوان کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای در حوزه تولید فرآورده‌های مکمل و فرآورده‌های طبیعی حاصل شده است و می‌بینیم که تقریبا در صنعت مکمل به‌صورت صددرصد خودکفا شده‌ایم.

وی با اشاره به تأمین بخش عمده‌ای از مواد اولیه مورد نیاز در صنایع تولید مکمل خاطرنشان کرد: گزارش‌های آماری در مورد مواد اولیه نشان می‌دهد ما در سال گذشته حدود ۳۸ درصد کاهش در تامین مواد اولیه و نهاده‌های تولید فرآورده‌های مکمل در کشور داشته‌ایم که این موضوع بسیار قابل‌تقدیر است.

دکتر برادران با گلایه از موضوع نام و نشان‌ها در فرآورده‌های مکمل تاکید کرد: همچنان نیاز است در زمینه انتخاب نام و نشان‌ها در مورد محصولات حوزه مکمل تلاش‌های بیشتری صورت گیرد و از نام‌های با‌اصالت در این حوزه استفاده شود.

سیدحیدر محمدی - 01 - fdmag.ir

بخش‌های غیرحاکمیتی را برون‌سپاری می‌کنیم

دکتر سیدحیدر محمدی، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در مراسم افتتاحیه یازدهمین همایش مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی عنوان کرد: در درجه اول باید از زحمات تلاشگران حوزه صنعت که با وجود مشکلات فراوان مشغول به تامین صددرصدی نیازهای جامعه در این حوزه هستند قدردانی کرد که با بالا بردن هرروز کیفیت، به ارتقای این صنایع می‌پردازند.

به گزارش ستاد خبری همایش دکتر محمدی در ادامه گفت: در سال گذشته میزان کل صادرات ما به ۱۴ میلیون دلار رسید که نسبت به سال قبل از آن رشد ۵۰ درصدی داشت. البته به نظر من این میزان نسبت به ظرفیت‌های موجود کشور هنوز بسیار ناچیز است.

وی با اشاره به مشکلات موجود در عرصه صنایع تولید فرآورده‌های مکمل گفت: برخی از این مشکلات فرابخشی است اما ما حداکثر تلاش خود را انجام داده‌ایم که تا حد ممکن بتوانیم مشکلات را کاهش دهیم.

وی در ادامه گفت: ما در‌حال‌حاضر در حال پیگیری موضوع برون‌سپاری هستیم تا قسمتی از بخش‌های غیرحاکمیتی را که نیازی به دخالت نهادهای رگولاتور نیست، برون‌سپاری کنیم.

دکتر محمدی با اشاره به نقش تشکل‌ها در این زمینه گفت: ما همیشه از نظرات و مشاوره‌های تشکل‌ها و انجمن‌های فعال در این حوزه استفاده کرده‌ایم و در حال حاضر نیز امکان این رایزنی وجود دارد و از راهکارهای آنها استفاده می‌کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: در حوزه طب سنتی و فرآورده‌های طبیعی و اهداف ما برای افق ۱۴۰۴ مشخص شده بود که البته ما فراتر از این میزان عمل کردیم و آمار قابل قبولی را در این زمینه داشته‌ایم.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: ما در حوزه قیمت با توجه به شرایط اقتصادی کشور با مشکلاتی مواجه بوده‌ایم‌ و در تلاش هستیم تا با راهکارهایی مانند تولید مشترک، از میزان این مشکلات بکاهیم.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به نقش کیفیت محصولات در تجارت بین‌الملل محصولات مکمل و فرآورده‌های طبیعی خاطرنشان کرد: پیگیری برای ارتقای کیفیت این محصولات نقش مهمی در حضور در بازارهای بین‌المللی دارد و اگر در این زمینه تلاش جدی انجام نشود در این بازارها موفق نخواهیم بود.

دکتر محمدی از تحت پوشش بیمه قرار گرفتن فرآورده‌های طبیعی و محصولات مکمل به‌عنوان یکی از راهکارهای فرهنگ‌سازی در مورد مصرف این فرآورده‌ها یاد کرد و افزود: من در شورای عالی بیمه به دوستان در بیمه‌های مکمل پیشنهاد کردم که این محصولات مکمل غذایی و رژیمی ما تحت پوشش بیمه نیز قرار بگیرد. در مورد فرآورده‌های طبیعی نیز در برنامه‌های هفتم پیشنهادات خوبی داشتیم تا بخشی از سبد مصرفی مردم به سمت مصرف فرآورده‌های فرآوری شده طبیعی سوق پیدا کند.

عباس کبریایی‌زاده - 02 - fdmag.ir

نیازمند استراتژی برای آینده صنعت مکمل هستیم

دکتر عباس کبریایی‌زاده رئیس هیات‌مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیم غذایی ایران و رئیس شورای سیاست‌گذاری همایش مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی در آیین افتتاحیه این رویداد عنوان کرد: آنچه امروز در این حوزه به آن دست یافته‌ایم، حاصل زحمات بزرگانی است که سال‌های سال در این عرصه تلاش کرده‌اند.

وی گفت: صنعت تولید فرآورده‌های طب مکمل، عمر کوتاه‌تری نسبت به فرآورده‌های طبیعی دارد. در سال ۸۵ و ۸۶، اگرچه شرکت‌های قدیمی برخی اقلام مورد نیاز این حوزه را تامین می‌کردند ولی سهم آنها در بازار بسیار ناچیز بود و تقریبا صددرصد نیاز بازار را از طریق فرآورده‌های وارداتی تامین می‌شد. اما با همتی که توسط صنعتگران، سازمان غذا دارو و فعالان این حوزه صورت گرفت، صنعت تولید فرآورده‌های مکمل امروز یکی از پرافتخارترین صنایع کشور است. امروز تقریبا تمام فرآورده‌های مورد نیاز کشور را در داخل تولید می‌کنیم.

رئیس شورای سیاست‌گذاری همایش مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی خاطرنشان کرد: این موفقیت حاصل همفکری همکاری و به عبارتی «هم‌بالی» فعالان این صنعت بوده است و امروز نه‌تنها نیازهای داخلی کشور در این حوزه به‌راحتی تامین شده، حتی نگاهی به حوزه صادرات نیز داشته‌ایم.

دکتر کبریایی‌زاده درعین‌حال تاکید کرد: دکتر کبریایی زاده تاکید کرد: اما باید نقشه راهی برای آینده داشته باشیم؛ امروز بیش از ۱۰۵ شرکت تولیدکننده فرآورده‌های مکمل در کشور ثبت شده و خطوط تولید متعدد در اختیار داریم و حتی بسیاری از ماشین‌آلات این خطوط در کشور تولید شده است؛ بنابراین قطعا نیازمند این هستیم که یک استراتژی هدفمند در این صنعت داشته باشیم تا بتوانیم شاهد حیات این صنعت در سال‌های آینده و موفقیت‌های مستمر آن باشیم.

وی دراین‌باره تصریح کرد: این موضوع نیازمند نگاه جدی‌تر از مسئولان در وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان غذا و دارو است.

امیرحسین جمشیدی - 01 - fdmag.ir

برای هر گیاه بومی باید یک فرآورده داشته باشیم

دکتر امیرحسین جمشیدی رئیس هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان داروهای طبیعی و فرآورده‌های طب سنتی ایران و رئیس و دبیر علمی همایش طلای سبز در مراسم افتتاحیه این همایش عنوان کرد: بزرگان زیادی در این حوزه تلاش کردند که امروز در میان ما نیستند و دستاوردهای حاصل در این عرصه حاصل زحمات بی‌وقفه آنهاست.

دکتر جمشیدی در صحبت‌های خود ضمن اشاره به فعالیت‌های انجام‌شده در حوزه تولید فرآورده‌های طبیعی در کشور افزود: این حوزه در کشور ما بیشتر و مبنای علاقه و عشق فعالان حوزه شکل گرفته و کمتر به منافع مادی می‌اندیشد.

وی درباره برنامه‌ریزی برای آینده حوزه فرآورده‌های طبیعی و طب مکمل خاطرنشان کرد: منابع بسیار زیادی در این حوزه در کشور وجود دارد و تا وقتی که از هر گیاه بومی کشور حداقل یک فرآورده تولید نکرده‌ایم، تلاش‌ها در این حوزه باید ادامه پیدا کند. بنابراین نیاز است که این محمل برای حرکت صنعت چابک‌تر از گذشته شود.

 

به دنبال تشکیل کنسرسیوم در منطقه هستیم

دکتر مهدی شمس‌الدین اردکانی، دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در مراسم افتتاحیه دوازدهمین همایش و نمایشگاه طلای سبز عنوان کرد: در حوزه تولید علم در رتبه چهارم است و بازار پنج هزار میلیاردی را پیش رو داریم که دریغ است از آن استفاده نشود.

وی گفت: سازمان غذا و دارو حمایت‌های خوبی را در این مسیر انجام داده ولی توقع ما این است که این حمایت‌ها باز هم بیش از گذشته باشد.

دکتر اردکانی خاطرنشان کرد: یکی از بحث‌های توسعه هم‌افزایی است و ما برای اینکه بتوانیم کشور قدرتمندی در منطقه و دنیا باشیم نیازمند کارهای بزرگ است و اگر این کار صورت نگیرد دستاوردهای بزرگی را نخواهیم داشت. در همین راستا ما در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در پی جدید کنسرسیوم در حوزه گیاهان دارویی هستیم و از فعالان این بخش حمایت خواهیم کرد.

 

قدردانی از دو پیشکسوت

در آیین افتتاحیه دوازدهمین همایش طلای سبز و یازدهمین همایش مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی از دو پیشکسوت حوزه فرآورده‌های طبیعی و داروسازی کشور تقدیر به عمل آمد. در این مراسم ویژه به پاس سال‌ها تلاش و ممارست در حوزه تولید علم و ارتقای دانش در حوزه‌های فرآورده‌های طبیعی، طب مکمل و داروسازی از دکتر احمد‌رضا دهقان‌پور و محمدحسن عصاره تجلیل شد.

در ادامه این مراسم نیز آیین گشایش دوازدهمین نمایشگاه طلای سبز و یازدهمین همایش مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی در حاشیه این همایش‌ها با حضور دکتر سید‌حیدر محمدی معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو و همچنین دکتر محمد‌مهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صنعت معدن و تجارت انجام شد.

پنل اول - 01 - fdmag.ir

پنل کدهای اخلاقی در بازاریابی فرآورده‌های مکمل و جایگاه مکمل‌های غذایی و رژیمی در رژیم غذایی سالم

یکی از بخش‌های روز اول همایش، برگزاری پنل تخصصی «کدهای اخلاقی در بازاریابی و جایگاه مکمل‌های غذایی و رژیمی در رژیم غذایی سالم» بود. این پنل با حضور صاحب‌نظرانی چون دکتر عباس کبریایی‌زاده رئیس هیات‌مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران، دکتر محمد عبده‌زاده، رئیس هیات‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، دکتر فرید باقری مدیرکل اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، دکتر مهدی پیرصالحی عضو هیات‌مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی، غذایی ایران و دکتر منان حاجی‌محمودی عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

در بازاریابی پزشکی، معامله بر فلسفه انسانی غالب شده است

دکتر عباس کبریایی زاده رئیس هیات‌مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران در پنل تخصصی کدهای اخلاقی در بازاریابی فرآورده‌های مکمل و جایگاه مکمل‌های غذایی و رژیمی در رژیم غذایی سالم گفت: در تعریف لغوی اخلاق گفته‌اند که هم پندار و هم کردار را در برمی‌گیرد. در حوزه پزشکی نیز همانند سایر حوزه‌ها توجه به موضوع پندار و کردار مورد تاکید قرار گرفته است.

رئیس هیات‌مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران دراین‌باره خاطرنشان کرد: ما آموزه‌های اخلاق پزشکی را در پزشکی ایران می‌بینیم که ریشه در تاریخ دارد و بر این موارد تاکید می‌کند.

وی یادآوری کرد: در حوزه پزشکی مثل هر حوزه دیگر، اخلاق پزشکی تبدیل به یک علم شده است و لذا کدهای متعدد اخلاق برای بازاریابی و معرفی فرآورده‌های دارویی تدوین شده است.

دکتر کبریایی‌زاده در مورد رعایت اخلاق حرفه‌ای در حوزه بازاریابی فرآورده‌های پزشکی تصریح کرد: با کمال تاسف وقتی در دنیای سوداگرانه امروز که معاملات بر فلسفه انسانی غالب شده، تعریفی که از بازاریابی به دانشجویان یاد داده می‌شود این است که در بازاریابی باید دروغ بگوییم و فریب دهیم تا فروش بیشتر داشته باشیم .

وی گفت: در این نگاه متاسفانه تجاوز به حریم دیگران اعم از رقبا یا مصرف‌کنندگان نیز توجیه دارد و هر‌روز نیز چالش‌ها در این حوزه افزایش پیدا می‌کند.

رئیس شورای سیاست‌گذاری همایش مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی در بخش دیگری از سخنان خود در این پنل بیان کرد: امروز صنایع مکمل کشور با توجه به شرایط حاکم بر آن در معرض ریسک‌های فراوانی قرار دارد.

دکتر کبریایی‌زاده در این زمینه تاکید کرد: وقتی که دولت از افزایش قیمت نهادها و مواد اولیه تولید مکمل‌‌ها مطلع است و درعین‌حال خود افزایش ۲۷ درصدی حقوق و دستمزد را تصویب می‌کند و همچنین وقتی ارز تخصیص یافته به این حوزه همچنان ارز نیمایی است، قیمت‌گذاری دستوری و ثابت نگه داشتن قیمت فرآورده‌های مکمل صنعت مکمل را به‌شدت افزایش می‌دهد.

باید به مسیر درست برگردیم

دکتر محمد عبده‌زاده، رئیس هیات‌مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران در پنل کدهای اخلاقی در بازاریابی فرآورده‌های مکمل و جایگاه مکمل‌های غذایی و رژیمی در رژیم غذایی سالم گفت: روندی که در حوزه رگولاتوری صنایع مکمل و دارو با آن مواجه هستیم روند مناسبی نیست.

دکتر عبده‌زاده با اشاره به موضوعاتی مانند قیمت‌گذاری و قیمت‌های دستوری در حوزه دارو و مکمل و مشکلاتی که این صنایع با آن مواجه هستند، خاطرنشان کرد: اگر سازمان غذا و دارو و نهادهای رگولاتور به مسیر درست در این حوزه بازنگردند و با نگاه منطقی به این حوزه نپردازند، به‌زودی همه آنچه طی این سال‌ها توسط صنایع دارویی و صنایع مکمل به‌دست‌آمده است از هم پاشیده خواهد شد.

علوم انسانی در داروسازی بخش طلایی همایش است

دکتر منان حاجی محمودی، عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر علمی یازدهمین همایش مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی که یکی از اعضای پنل کدهای اخلاقی در بازاریابی و جایگاه مکمل‌های غذایی و رژیمی در رژیم غذایی سالم بود در گفت‌وگو با مجله غذا و دارو گفت: در همایش مکمل‌های امسال موضوعات مختلفی در حوزه فرمولاسیون مکمل‌های ورزشی ارزیابی ایمنی افزایش اثربخشی آلرژن‌ها خودکنترلی در صنعت مباحث بالینی و موارد درمان در مورد مکمل‌های ورزشی مطرح می‌شود. اما به نظر من موضوع مباحث علوم انسانی در این حوزه بخش طلایی همایش است.

وی در این زمینه گفت: سعی ما بر این است که درباره بزرگانی که در حوزه داروسازی موثر بوده‌اند مروری داشته باشیم و تلاش کنیم با کمک علم این بزرگان و انتقال آن به نسل جدید معنای دوباره ببخشیم.

 

نشست هم‌اندیشی نهاد رگولاتور و تولیدکنندگان مکمل

یکی از رویدادهای جانبی یازدهمین همایش و نمایشگاه مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی نشست هم‌اندیشی نهاد رگولاتور  حوزه مکمل و تولیدکنندگان این حوزه بود.

نشست هم‌اندیشی مدیران و دست‌اندرکاران اداره کل فرآورده‌‌های طبیعی، سنتی و مکمل با شرکت‌های تولیدکنندگان مکمل‌های ورزشی، غذایی و رژیمی با حضور مدیرکل امور فرآورده‌‌های طبیعی، سنتی و مکمل و روسای ادارات این حوزه  برگزار شد.

در این نشست که ظهر روز اول همایش در مرکز همایش‌های بین‌المللی هتل المپیک تهران برگزار ‌شد، دکتر فرید باقری مدیر‌کل امور فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، دکتر بهادر محمدیان معاون مدیرکل، دکتر آرزو روستایی رئیس اداره فرآورده‌های طبیعی، دکتر مریم مشهود رئیس اداره فرآورده‌های سنتی و دکتر سمیه طاهری کاشانی رئیس اداره فرآورده‌های مکمل‌ با صاحبان صنایع این حوزه‌ها به گفت‌وگو و تبادل‌نظر کردند.

در این نشست تولیدکنندگان به بیان چالش‌ها و دغدغه‌های موجود در حوزه مکمل پرداختند و دست‌اندرکاران سازمان غذا و دارو ضمن قدردانی از تلاش‌های انجام شده در سال‌های گذشته و دست‌یابی به خودکفایی در این حوزه، به شرح راهکارهای موجود برای رفع مشکلات حوزه مکمل کشور پرداختند.

 

مجمع عمومی سندیکای‌ تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران

یکی دیگر از رویداد‌های جانبی یازدهمین همایش و نمایشگاه مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی، مجمع عمومی فوق‌العاده سندیکای‌ تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران بود که همزمان با برگزاری این همایش و نمایشگاه برگزار شد.

دستور جلسه این مجمع که از ساعت ۱۴ روز ۲۳ خردادماه برگزار شد، اصلاح اساسنامه سندیکا بود و به‌طور عمده به موضوع تعیین تکلیف وضعیت عضویت شرکت‌های تولید قراردادی اختصاص داشت.زیرا با توجه به تغییر ترکیب اعضای سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران طی سال‌های اخیر و اضافه شدن شرکت‌های تولید قراردادی به این فهرست، اعمال تغییراتی بر این مبنا در اساسنامه، ضروری به نظر می‌رسید.

از مهم‌ترین مصوبات این مجمع که بر اساس تصمیم اعضای سندیکا صورت گرفت، این بود که نمایندگان شرکت‌های تولید قراردادی حوزه مکمل که تا پیش‌ازاین به‌عنوان عضو وابسته در این سندیکا عضویت داشتند، پس‌ازاین به‌عنوان عضو دائمی شناخته ‌شده و همانند سایر اعضای دائمی دارای حق رای خواهند بود.

دکتر مهدی پیرصالحی عضو هیات‌مدیره سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران، درباره تصمیمات اخیر سندیکا و اصلاح اساسنامه آن عنوان کرد: در حال حاضر تعداد زیادی از شرکت‌های فعال در حوزه تولید مکمل به‌صورت تولید قراردادی مشغول به فعالیت هستند که قطعا حضور آنها به شکل عضو دائم در سندیکا، می‌تواند موجب اتحاد بیشتر در این سندیکا، اتفاق نظر مطلوب‌تر اعضا و افزایش قدرت فعالان این حوزه شود.

دکتر پیرصالحی در این زمینه تاکید کرد: تغییر وضعیت نمایندگان تولید قراردادی از عضو وابسته به عضو دائم، مورد تایید اعضای سندیکا بود که با حداکثر آرا نیز به تصویب رسید.

 

حضور نمایندگان کشورهای خارجی

یکی از نکات قابل توجه در یازدهمین دوره همایش و نمایشگاه مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی حضور سفرا و نمایندگان تجاری کشورهای خارجی در این رویداد تخصصی بود. با وجود ممنوعیت واردات محصولات خارجی حوزه مکمل به کشور طبیعی است که غرفه‌ای برای عرضه محصولات نهایی این حوزه اختصاص نیافته باشد؛ اما با این حال در سه روز برگزاری این رویداد، گروه‌های تجاری متعددی از کشورهایی نظیر عراق، قطر، افغانستان، بلژیک، چین و هندوستان برای آشنایی با دستاوردها و ظرفیت‌های موجود در ایران در این رویداد تخصصی حضور یافتند.

محمد ناصری - دبیر انجمن تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران

باید نگاه بین‌المللی بیشتری داشته باشیم

دکتر محمد ناصری، دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیمی غذایی ایران در روز پایانی این دو رویداد در گفت‌و‌گو با مجله خبری غذا و دارو گفت: یازدهمین دوره همایش و نمایشگاه مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی یکی از بهترین دوره‌های برگزار شده تا امروز بوده است.

دکتر ناصری در گفت‌و‌گو با مجله خبری غذا و دارو عنوان کرد: در این دوره حضور شرکت‌های تولیدکننده فرآورده‌های مکمل‌های رژیمی غذایی بسیار چشمگیرتر از دوره‌های گذشته بود. درعین‌حال استقبال شرکت‌های تولید‌کننده مکمل‌های ورزشی در این دوره باعث شد تا یک سالن نمایشگاه به‌طور مجزا این شرکت‌ها اختصاص پیدا کند.

وی درباره رویدادهای این همایش خاطرنشان کرد: در این دوره نشست هم‌اندیشی مدیرکل فرآورده‌های مکمل سازمان غذا و دارو و روسای ادارات این مجموعه با مدیران عامل شرکت‌های تولیدکننده مکمل‌های ورزشی و غذایی و بررسی مسائل و مشکلات حوزه تولید یکی از اتفاقات خوب یازدهمین همایش و نمایشگاه مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی بود. همچنین برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده سندیکا نیز در خلال این همایش برگزار شد که از نتایج مهم آن اصلاح اساسنامه در مورد تبدیل وضعیت شرکت‌های تولید قراردادی از عضو وابسته به عضو دائم بود.

دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل‌های رژیم غذایی ایران درباره ظرفیت‌های این رویداد تخصصی و توسعه آن در بخش بین‌الملل یادآور شد: امسال و در دوره یازدهم همایش تلاش‌هایی برای گسترش این رویداد در بخش‌های بین‌الملل انجام شد و تعدادی از سفرا و نمایندگان تجاری کشورهای خارجی به همایش مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی دعوت شدند اما به نظر می‌رسد برای تحقق این امر تلاش‌های بیشتری مورد نیاز است تا صنعت مکمل‌های کشور دارای ابعاد بین‌المللی شود.

دکتر ناصری درباره سخنرانی‌ها در بخش علمی یازدهمین همایش مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی نیز تاکید کرد: بازخورد‌هایی که از سوی مخاطبان همایش ستاد اجرایی رسیده است نشان می‌دهد تلاش برگزارکنندگان برای انتخاب سخنرانی‌‌ها و پنل‌های کاربردی در این دوره بسیار موردتوجه قرار گرفته است.

وی همچنین از همزمانی برگزاری همایش مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی با همایش طلای سبز به‌عنوان یک نقطه قوت برای این رویداد‌ها نام برد و تصریح کرد: اشتراکات موجود در این دو حوزه باعث می‌شود هم‌افزایی بیشتری در همزمانی برگزاری این رویداد‌های تخصصی ایجاد شود.

دوازدهمین همایش و نمایشگاه طلای سبز و همچنین یازدهمین همایش و نمایشگاه مکمل‌های غذایی رژیمی و ورزشی که از روز ۲۳ خرداد‌ماه در مرکز همایش‌های بین‌المللی هتل المپیک تهران آغاز به کار کرده بود، پس از سه روز و پس از برگزاری بیش از ۶۰ بخش علمی در قالب سخنرانی، گزارش، پنل و کارگاه تخصصی و همچنین برگزاری نمایشگاه جانبی، عصر روز پنجشنبه ۲۵ خردادماه ۱۴۰۲ به کار خود پایان داد.//

تهیه و تنظیم: پیمان صفردوست