1

دکتر پیکان‌پور: باید دپوی قابل توجه سرم داشته باشیم/ به شرط تولید بیش از نیاز، صادرات می‌کنیم

محمد پیکانپور - 02 - fdmag

دکتر پیکان‌پور در جلسه بازخوانی و بررسی مشکلات شرکت‌های تولیدکننده سرم عنوان کرد: با توجه به شروع تابستان و در پیش داشتن اربعین حسینی و بعد از آن شروع فصل پاییز و پیک آنفلوانزا، مصرف سرم به شدت افزایش پیدا خواهد کرد و باید دپوی قابل قبولی در این مورد داشته باشیم. 

 

جلسه بازخوانی و بررسی مسائل و مشکلات شرکت‌های تولیدکننده سرم با حضور دکتر محمد پیکان‌پور مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، روسا و معاونان این اداره و  مدیران عامل و نمایندگان شرکت‌های تولیدکننده سرم برگزار شد.

به گزارش مجله خبری غذا و دارو در این جلسه مشکلاتی از قبیل قطعی برق کارخانجات تولیدی، طولانی بودن فرآیند صدور مجوزها، تامین مواد اولیه تولید سرم از پتروشیمی، صادرات، کنترل و نظارت در تجویز و مصرف سرم از سوی پزشکان و قیمت‌گذاری پرداخته شد.

دکتر پیکان‌پور در این جلسه درباره مشکلات CTD گفت: ما با سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران به توافقاتی رسیدیم که به کمک اداره کل بیایند و قسمتی از این مسیر از سمت سندیکا پیگیری شود تا کار تسریع یابد که اگر این اتفاق بیفتد، مسیر 3 ساله به 1.5 سال کاهش می‌یابد.

دکتر پیکان‌پور در خصوص خواسته تولیدکنندگان برای صادرات این اقلام نیز عنوان کرد: باید به یک برنامه‌ریزی مشترک برسیم و ظرفیت تولید شرکتی که درخواست صادرات دارد صورتجلسه شود و آن شرکت متعهد شود درصورتی که به تولید بیش از نیاز داخل رسید بتواند درصدی از آن برای صادرات در نظر گرفته شود.

مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در عین حال درباره فرآیند قیمت‌گذاری فرآورده‌های دارویی اعلام کرد: در نظر داریم برای فرآورده‌های ضروری در دو مرحله قیمت‌گذاری داشته باشیم و در ابتدای سال مرحله اول را انجام دهیم تا مشکلی بابت تولید آنها نداشته باشیم و در فرجه مناسبت‌تری قیمت را اصلاح کنیم.

مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو همچنین با بیان اینکه سازمان با کمک سندیکا به سمت جذب حمایت‌های کلان رفته است، گفت: به عنوان مثال با تلاش‌ها و پیگیری‌های مداوم در حال حاضر بازه زمانی درخواست و تخصیص ارز بسیار کاهش یافت و تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت 5 ماهه را داریم.

دکتر پیکان‌پور در ادامه افزود: با توجه به شروع تابستان و در پیش داشتن اربعین حسینی و بعد از آن شروع فصل پاییز که همواره دچار پیک آنفلوانزا می‌شویم، مصرف سرم به شدت افزایش پیدا خواهد کرد و با توجه به شکل‌گیری اقتصاد مبتنی بر تجویز سرم در مطب‌ها و درمانگاه‌ها، باید دپوی قابل قبولی در این مورد داشته باشیم و نیاز به یک برنامه‌ریزی مشترک وجود دارد.

وی با اشاره به صحبت‌های خود با وزیر بهداشت در خصوص نقدینگی شرکت‌ها گفت: وزیر بهداشت اعلام کردند می‌توانند از منابع در دسترس وزارت بهداشت خرید عمده‌ای از شرکت‌ها داشته باشند تا بتوانیم تزریق نقدینگی برای شرکت‌ها داشته باشیم. با این اتفاق وزارت بهداشت با شرکت‌ها طرف قرارداد می‌شود و محصولات آنها را پیش‌خرید می‌کند که البته مشروط بر این است آن شرکت بتوانند متناسب با برنامه مشخصی افزایش ظرفیت تولید دهد.

مدیرکل اداره دارو در مورد کمبود فضای انبار شرکت‌های برای دپوی محصولات نیز گفت: برای رفع مشکل فضای فیزیکی طبق پیشنهاد نهادهای نظامی و انبارهای ارتش می‌توانیم از ظرفیت‌های خالی آنها به صورت اورژانسی استفاده کنیم.//