رویداد ایران بایو با محوریت محصولات بیوتکنولوژی پزشکی برگزار میشود

به گزارش مجله خبری غذا و دارو، دکتر فریدون مهبودی رئیس کنفرانس و عضو هیئتمدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران از برگزاری نخستین کنفرانس و نمایشگاه صنعت بیوتکنولوژی خبر داد و افزود این رویداد انشالله با مشارکت فعالانه شرکتها، انجمنها و موسسات تحقیقاتی فعال در حوزه بیوتکنولوژی برای بهمنماه سال ۹۹ برنامهریزی و در دستور کار قرار داد.
وی تصریح کرد: بسیاری از توانمندیهای صنعت بیوتکنولوژی کشورمان، آنچنان که باید به خوبی معرفی نشده است حال آن که این صنعت پرچم افتخار ایران است و برگزاری رویدادهایی در این سطح میتواند زمینه همکاریهای مشترک فیمابین را بیش از پیش ارتقا ببخشد.
دکتر فریدون مهبودی عضو هیئتمدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران با اشاره به اینکه ایران دوازدهمین کشور تولیدکننده محصولات بایوتک در دنیاست درباره موفقیتهای این صنعت در کشور گفت: چند سال پیش با پیشنهاد دکتر ستاری قرار شد فارغالتحصیلان دانشگاهی درگیر تولید شوند و ساخت چند واکسن و داروی جدید در برنامه شرکتهای بیوتک قرار گرفت، این بچهها امید داشتند و میخواستند برای کشور کار کنند. کاری که درحوزه بیوتک صورت گرفت در کشور سابقهای ندارد و برای اولین بار پس از چند سال در کشور واکسن تولید داخل توزیع میشود.
او در ادامه استقلال و خودکفایی را برای حوزه دارو ضروری دانست و اضافه کرد: با حرف مقام رهبری موافقم که باید نگاه ما به خارج از کشور قطع شود. ایجاد روابط بینالملل، داشتن تعامل و… هرکدام جای خود ولی ما باید کارمان را شروع کنیم و هرجا لازم شد از امکانات جهانی استفاده کنیم، نه اینکه بخواهیم تمام نیازهای علمی و تکنولوژیک را وارد کنیم. اگر بخواهیم قدرتمند و مستقل باشیم باید روی پای خودمان بایستیم و وقتی لازم است واردات داشته باشیم.»
به باور دکتر مهبودی فعالیت شرکتهای بیوتک و پیشرفت آنها روی هدفگذاری و رویکرد تحصیلی دانشجویان تاثیر داشته است تا جایی که بسیاری از قبولیهای کنکور با رتبه زیر ۱۰۰ و ۵۰ جذب این حوزه شدهاند. باید زمینه ادامه فعالیت این افراد نخبه را در کشور فراهم شود خصوصا که با افزایش فارغالتحصیلان این حوزه، حتی دورههای دکتری در کشور راهاندازی شده است.
عضو هیئتمدیره شرکت سیناژن و رئیس هیئتمدیره آریوژن از صادرات تولیدات این شرکتها به پاکستان، عراق، سوریه، قزاقستان، تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان، ارمنستان، هندوراس، تونس خبر داد و اضافه کرد: قرارگیری صنعت بیوتکنولوژی در جایگاه فعلی یک دستاورد ملی و این صنعت، پرچم افتخار کشور است. وقتی تولیدات ما به کشورهای دیگر صادر میشود، آن را به اسم داروی ایرانی میشناسند، نه به اسم شرکت سازنده. رسیدن شرکتهای بیوتک به سطح فعلی یک افتخار ملی است و باید همه مسئولان و وزرایی که کارشان مرتبط است در این مورد دغدغه داشته باشند ولی متاسفانه بسیاری از مسئولان قدر آن را نمیدانند
دکتر مهبودی تعصب ملی و توجه به پیشرفت کشور را لازمه تلاش برای تغییر شرایط دانست و گفت: بزرگترین مشکل ما این است که تعصب از بین رفته است و خصوصا چنین رویکردی را بین دولتمردان نمیبینیم تا برای پیشرفت کشور تلاش کنند.