به گزارش پایگاه خبری غذا و دارو ، دکتر حسامالدین مدنی رییس هیئتمدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پس از استماع گزارش عملکردی توسط دکتر کاظمعلی دبیر این انجمن گفت: متأسفانه صنعت بیوتکنولوژی کشور مورد بیمهری واقع شده است و آگاهی کمی نسبت به آن وجود دارد. این صنعت میتواند تا حد زیادی درامد غیرنفتی ایران را تأمین کند و از این رو هر حرکتی مانع رشد صنعت بیوتکنولوژی شود به ضرر کشور است. هدف ما آگاهی مراجع و سازمانها نسبت به صنعت بیوتک است و بعضاً اینطور احساس میشود که مراکز قانونگذار با صنعت بیوتکنولوژی موافق نیستند و با ما سر جنگ دارند.
دکتر مدنی ورود داروهای جدید به فهرست دارویی کشور را از چالشهای صنعت بیوتکنولوژی داشت و افزود: کوتاهی در ورود داروها به فهرست و برخی لابیگریها مشهود است و عوارض آن را بهزودی شاهد خواهیم بود.
رییس هیئتمدیره انجمن گفت: صنعت بیوتکنولوژی نیازمند تبلیغات در سطح عام و جلسات مداوم و مکاتبات رسمی با مسئولین است که خوشبختانه این کار بهخوبی در حال انجام است و امیدواریم تأثیرات خوبی را به همراه داشته باشد.
دکتر هاله حامدی فر مدیرعامل شرکت سیناژن در صحبتهای خود در ابن مجمع گفت: متأسفانه در شرایطی قرار داریم که جریانی که ارتباطی با بیوتک ندارند مرتب در خصوص توسعه بیوتکنولوژی سنگاندازی میکنند. عمده مشکلات ورود به فهرست دارویی کشور مربوط به داروهای حوزه بیوتک است، در مسیر صادرات داروهای بیوتکنولوژی نیز عدهای مشکل تراشی میکنند. از این رو نیازمند یک اقدام اجرایی از طرف جامعه محققین، متخصصان، تولیدکنندگان و دانشگاهی و همدلی در این زمینه هستیم چرا که آینده بسیاری از افراد جوان و مستعد تهدید شده است.
دکتر حامدیفر در ادامه افزود: حرکتی را آغاز نمودهایم و شرکتهای دانشبنیان و نوپایی به خانواده ما پیوستهاند اما عدهای تمام مسیرهای رشد و توسعه ما را رصد میکنند و با حرفها و اتهامات بیاساس و مغرضانه تلاش دارند مسیر رشد و توسعه را ناهموار کنند، حالآنکه برای این صنعت بسیار زحمتکشیده شده است.
دکتر نقدی عضو هیئتمدیره شرکت پویش دارو تبلیغات در حوزه بیوتکنولوژی را کم و ناکافی دانست و گفت: در سایر صنایع و حتی سندیکاها و انجمنهای دارویی بازتاب فعالیتها و اقدامات بسیار پررنگ است ازاینرو املا عدهی محدودی از انجمن و فعالیتهای شاخص آن با خبر هستند و از جایگاه ویژه آن در اقتصاد کلان کشور و نقشی که در صادرات ایفا میکند آگاه هستند. شرکتها عمدتاً به صورت فردی جلسه میگذارند و مطالبات خود را پیگیری میکنند در حالی که اگر یک انسجام پرقدرت را شاهد باشیم اینگونه جلسات ثمربخش تر خواهد بود.
در ادامه برگزاری مجمع سالانه انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات بیوتکنولوژی پزشکی ایران پس از ارائه گزارش مالی توسط مهندس معتمدی بازرس انجمن، گزارشی از فعالیتهای روابط عمومی انجمن ارائه شد.
انتخاب بازرس انجمن از دیگر مواردی بود که در این مجمع به رأی گذارده شد. مهندس سجاد پزشکی مدیرعامل ویراواکسن شایا و مهندس محمد داوود معتمدی مدیرعامل شرکت زیست مهندسی آروکو بهعنوان کاندیداهای بازرسی انجمن معرفی شدند که پس از اعلام نظر اعضای انجمن، مهندس معتمدی با ۱۵ رأی بهعنوان بازرس سالانه انتخاب و در این مقام ابقا شد.