1

دکتر زرگرزاده: سندیکا می‌تواند مرجع قیمت‌گذاری دارو باشد

dr. mohamadreza zargarzadeh

“افرادی که در مقابل صنعت داروسازی کشور سنگ‌اندازی می‌کنند، فقط به دنبال واردات داروهای فیک و تقلبی از ترکیه به اسم داروی فوریتی هستند.”

 

بسیاری از تولیدکنندگان دارو در کشور بر این اعتقادند که همه ارکان نظام سلامت و سیاست‌گذاران حوزه دارو، از شرایط دشوار تولید دارو در کشور باخبر هستند و انتظارات به‌حق اهالی صنعت برای منطقی‌سازی قیمت دارو را نیز قبول دارند اما بااین‌حال همچنان اقدام عملی خاصی برای بهبود شرایط امروز انجام نشده است.

به گزارش مجله خبری غذا و دارو دکتر محمدرضا زرگرزاده، عضو هیات‌مدیره انجمن علمی داروسازان ایران در نشست بررسی مشکلات صنعت داروسازی درباره مشکلات تولید دارو در کشور گفت: ما به‌هیچ‌وجه نمی‌خواهیم خلاف جهت نظام حرکت کنیم و اتفاقا دلسوز این نظام هستیم. هدف ما این است که صنعت دارو که در 4 دهه اخیر به دست متخصصان ایرانی و با خون جگر پروبال گرفته و تا به این مرحله رسیده است، یک‌شبه نابود نشود. ما می‌خواهیم همگام با نظام سلامت کشور از سلامت مردم دفاع کنیم.

دکتر زرگرزاده دراین‌باره خطاب به رئیس‌جمهور تأکید کرد: امروز تولیدکنندگان زیر آوار گرانی هستند و مصرف‌کنندگان بیچاره‌ای که فقط به فکر میزان پرداختی از جیب آن‌ها هستید، از کمبود دارو زجر می‌کشند و می‌میرند. پرداختی از جیب مردم تنها در مورد دارو نیست و امروز مردم برای مسائل دیگر زندگی هم مجبور به تحمل قیمت‌های رو به فزونی هستند. پس تأکید بر این موضوع در مورد دارو، تنها حلقه را بر تولید تنگ می‌کند و درنهایت منجر به نابودی صنعت دارو در کشور می‌شود.

این عضو هیات مدیره انجمن علمی داروسازان ایران تأکید کرد: وقتی همه اجزای موثر در حوزه دارو موافق منطقی‌سازی قیمت دارو و اصلاح قیمت‌ها هستند ولی باز هم این کار با مانع مواجه می‌شود، باید به دنبال دست‌های پنهان در این ماجرا باشیم.

وی در صحبت‌های خود پیشنهاد دیدار مستقیم با رهبر معظم انقلاب را مطرح کرد و گفت: با توجه به شرایط موجود در حوزه دارو دیدار با رئیس‌جمهور، مشکلی را حل نمی‌کند. زیرا پیش از این نیز این کار انجام شده و با وجود تایید وی، هنوز کاری در این حوزه پیش نرفته است. بنابراین به نظر می‌رسد باید این موضوع را از طریق دفتر مقام معظم رهبری، پیگیری کنیم و برای رسیدگی به حال مردم تظلم‌خواهی کنیم؛ باید خواسته‌هایمان را با رهبری مطرح کنیم.

دکتر زرگرزاده در ادامه از پیشنهاد اصلاح قیمت و منطقی‌سازی قیمت دارو توسط سندیکا –و نه خود شرکت‌ها- استقبال کرد و گفت: سندیکا می‌تواند با نگاه تخصصی و کارشناسی قیمت واقعی و منصفانه داروها را تعیین کند. اما در این زمینه مدیران شرکت‌های دارویی باید میثاق‌نامه‌ای را امضا کنند تا همگی همراستا در حمایت از حقوق مردم پیش برویم و شاهد آن نباشیم که گروهی در هیات مدیره سندیکا برای قیمت‌گذاری اصولی دارو تلاش کنند و سایرین از دور تماشاگر باشند.

وی افزود: افرادی که در مقابل صنعت داروسازی کشور سنگ‌اندازی می‌کنند و به‌جای نشان دادن مشکلات و واقعیات صنعت دارو، می‌خواهند همه‌چیز را «گل و بلبل» نشان دهند، افراد ریزه‌خواری هستند که همواره به دنبال واردات داروهای فیک و تقلبی از شرکت‌های نامعتبر ترکیه‌ای به اسم داروی فوریتی بوده‌اند و دغدغه تولید و صنعت دارو را نیز ندارند. این عده با این کار صنعت تولید داروی تامین‌کننده نیاز 97 درصدی را زمین می‌زنند تا اهداف خود را پیش ببرند.

دکتر زرگرزاده در پایان گفت: بدون شک سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران می‌تواند با حرکت در مسیر درست قیمت‌گذاری، بسیاری از مشکلات را در این زمینه برای تولیدکنندگان و مردم برطرف کند.//