رصد پیوسته زنجیره کالاهای بهداشتی آرایشی با سامانه جامع تجارت/ دور زدن سامانه تخلف است

تولیدکنندگان و عرضه کنندگان محصولات بهداشتی و آرایشی موظف به تکمیل فرم سامانه جامع تجارت شدند تا رصد زنجیره کالاهای بهداشتی آرایشی از طریق این سامانه امکانپذیر شود.
با توجه به تصمیمات اتخاذ شده دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه محصولات شوینده، بهداشتی و آرایشی، تولید و عرضه این اقلام تنها در چارچوب ثبت در این سامانه امکانپذیر خواهد بود. اما این فرآیند با چه هدفی انجام میشود و در صورت تخطی از این دستورالعمل، با متخلفان چه برخوردی خواهد شد؟
به گزارش مجله خبری غذا و دارو، سهیل گلیاری رئیس اداره آرایشی بهداشتی دفتر سلولزی، چاپ و نوشتافزار وزارت صنعت، معدن و تجارت دراینباره گفت: هدف سامانه جامع تجارت ایجاد شفافیت در بخشهای تولید، عمدهفروشی و خردهفروشی است تا بتوان تمام این فرآیند را از ابتدا تا انتهای زنجیره به شکل مطلوب رصد کرد.
وی دراینباره افزود: مزیت دیگر این فرآیند این است که میتوانیم برای سیاستگذاریهایی که در آینده قرار است انجام شود، بر اساس دادههای واقعی تصمیم بگیریم.
بنا بر اعلام روابط عمومی انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران، گلیاری همچنین درباره قواعد اصلی این سامانه برای تولیدکنندگان، عمدهفروشان و خردهفروشان محصولات حوزه بهداشتی و آرایشی نیز گفت: یک سری قواعد در این سامانه بهصورت سیستمی تعریف شده است که به ثبت میزان تولید تولیدکنندگان و نیز خریدوفروش عمدهفروشان بهصورت پیوسته بپردازد و طول زنجیره گرفتار گلوگاه نشود. بهاینترتیب با اتکا به جریان مداوم این فرآیند زنجیرهای، میتوان مباحثی مانند احتکار را مدیریت و کنترل کرد تا کالای تولید شده در ابتدای زنجیره، به شکل مطلوب در بازارهای مصرف به دست مصرفکننده برسد.
وی در این زمینه تاکید کرد: در صورت وارد نکردن مستندات مورد نیاز سامانه توسط تولیدکننده یا عمدهفروش، قابلیت ثبت در سامانه جامع تجارت بهطور خودکار قفل خواهد شد و امکان صدور فاکتور فروش برای کاربر نخواهد داشت.
در این زمینه گفتنی است در صورت عدم انجام این تکلیف قانونی، علاوه بر عدم امکان عرضه کالا، با متخلفین براساس نوع تخلف تحت عنوان عرضه خارج از شبکه و احتکار، در چارچوب قوانین تعزیرات حکومتی، نظام صنفی و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برخورد قانونی انجام خواهد شد.//