دکتر قالیباف: بانکها باید بیشتر در نقدینگی و تأمین مالی گردش صنایع فعالیت کنند

رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن گزارشی از ۳۰ ماه فعالیت مجلس شورای اسلامی به بیان مسائل مهم کشور پرداخت که برخی مسائل حوزه دارو و درمان کشور را نیز در بر میگرفت.
به گزارش مجله خبری غذا و دارو به نقل از خانه ملت، دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه زنده تلویزیونی شبکه اول سیما، به بررسی عملکرد مجلس یازدهم در 30 ماه گذشته و مهمترین مسائل کشور پرداخت.
معافیتهای مالیاتی دارو
یکی از موضوعات مهم امروز صنایع دارویی کشور که همه کارشناسان و دستاندرکاران حوزه دارو بر آن تاکید داشتهاند، بحث معافیتهای مالیاتی در این حوزه بهخصوص پس از تغییر منشاء ارزی از ترجیحی به نیمایی بوده است.
دکتر قالیباف در این زمینه عنوان کرد: ما در ارزش افزوده یا مبارزه با قاچاق کالا یا در بحث مربوط به معافیت مالیات اقلام اساسی یا در داروها، بخشی را در حوزه معافیت مالیاتی قرار دادیم و در مواردی مانند مواد اولیه، کاهش عوارض گمرکی را در نظر گرفتیم یا کاهش سود بازرگانی و مالیاتی را در نظر گرفتیم تا بتوانیم اولویت جامعه را به بخش تولید سوق دهیم و از سوی دیگر آنهایی که با سوداگری و واسطهگری میخواهند بیشترین منفعت را ببرند، حقوق مالیاتی را به واسطه سامانه محوری از آنها بگیریم.
سامانههای دارو و نان
وی پیرامون موضوع نظارت بر کسبوکار و جهش تولید نیز با اشاره به موضوع نان و دارو گفت: تسهیل گری و رفع موانع اشتغال یکی از موضوعات مهم رشد اقتصادی است. به عنوان مثال در بحث نانواییها آرد مصرفی برای نان بدون هیچ محدودیتی در مصرف نان مردم، حداکثر 9 میلیون تن است و به 10 میلیون تن نمیرسد، اما امروز مصرف ما بیش از 14 میلیون تن است، یعنی 4 میلیون تن هزینههایی را میدهیم که مردم منفعت آن را نمی برند. باید ببینیم امتیاز نانواییهایی که آرد دولتی میگیرند، در کجا هزینه میشود؟ بر همین اساس، سامانه جدیدی راه اندازی شد تا مانع چنین سوءاستفادههایی شود. در حوزه دارو نیز به همین صورت است.
سرمایهگذاری و صدور مجوزها
یکی دیگر از دغدغههای فعالان حوزه دارو در سالهای اخیر موضوع بازسازی و نوسازی صنعت دارو و لزوم سرمایهگذاری در این زمینه بوده است. موضوعی که با توجه به افزایش نرخ استهلاک نسبت به نرخ سرمایهگذاری در این صنایع، نیاز به همراهی نهادهای بالادست را دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبتهای خود در این باره بیان کرد: در بحث اشتغال و سرمایهگذاری نیز موانعی برای صدور مجوز وجود داشت، این در حالی است که برخی از مجوزها مانند مجوز داروخانه یا نانوایی خاص و طلایی هستند و پروانههای این مشاغل چند میلیارد خرید و فروش میشود، زیرا برای سوداگران منفعت دارد. به همین جهت در قانون به بحث ایجاد سامانه یا مالیات پرداختیم تا جلوی این سوداگریها گرفته شود. مجلس در همین راستا قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار را تصویب کرد تا تمام مجوزها برای حوزه اشتغال تایید محور یا ثبت محور شوند.
دکتر قالیباف یادآور شد: براساس قانون، دستگاه متولی در موضوعات ثبت محور باید حداکثر 3 روز و در موضوعات تایید محور حداکثر 3 ماه پاسخ متقاضی را بدهد. سرمایهگذار بعد از 3 روز یا 3 ماه باید پاسخ روشن بله یا خیر دریافت کند تا ببیند مجاز به سرمایهگذاری در حوزه مورد نظر خود هست یا خیر. باید توجه داشته باشیم که خیر، هم خود یک پاسخ است و هم تکلیف سرمایهگذار را روشن میکند و او میفهمد که باید در موضوع دیگر یا جغرافیای دیگر سرمایهگذاری کند. این موضوع در توزیع عادلانه فرصتها و کاهش رانت بسیار تاثیرگذار بوده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی از وعدهها، تأمین مالی پروژههای توسعه بزرگ مقیاس از طریق بازار سرمایه بوده است، نیز گفت: یکی از کارهای مهم در حوزه سرمایهگذاری، تأمین از طریق سرمایهگذاری خارجی، بازار سرمایه و بخش بانکها است؛ البته بانکها باید بیشتر در نقدینگی و تأمین مالی گردش صنایع فعالیت کنند اما به دلیل بحث تحریم در حوزه سرمایهگذاری خارجی نمیتوانیم سهمی که نیاز است را جذب کنیم، طبیعتا باید به بازار سرمایه خودمان تکیه و همچنین از ظرفیت بانک ها استفاده کنیم.//