Page 23 - 68
P. 23

‫دکتر حائری‌زاده‪ :‬تعداد گواهینام ‌ههای صادر شده‬        ‫غذایی و رژیمی در این مراسم عنوان کرد‪ :‬با توجه به اهمیت‬
‫برای تولیدکنندگان فرآورده‌های طبیعی و سنتی طی‬             ‫اطلاعاتدربارهمکم ‌لهایتغذی ‌ها ‌ی‪،‬گسترشعلموتکنولوژی‬
‫سه ماه اول سال جاری بالغ بر ‪ 15۰‬گواهینامه بوده است‪.‬‬       ‫در حوز‌ههای مختلف باعث شده تا در سا ‌لهای اخیر تحقیقات‬

                                                              ‫و بررس ‌یهای گسترد‌های روی این فرآور‌د‌هها انجام شود‪.‬‬
                                                          ‫ویدراینبارهافزود‪:‬استفادهازمکم ‌لهایغذاییبدوننظر‬
                                                          ‫و تجویر متخصص‪ ،‬هی ‌چگاه مورد تایید نیست‪ .‬این کار باید با‬
                                                          ‫مشورت پزشکان انجام شود تا بتواند نیاز به ماده‌غذایی خاص‬

                                                              ‫را در سن‪ ،‬جنس و شرایط خاص به درستی تامین کند‪.‬‬
                                                          ‫شیدفر تاکید کرد‪ :‬امروزه ثابت شده پیشگیری و درمان‬
                                                          ‫بسیاری از بیمار ‌یها مانند دیابت‪ ،‬قلبی و عروق ‌ی و چاقی در‬
                                                          ‫برخی شرایط نیاز به مصرف مناسب و متناسب مکم ‌لهای‬
                                                          ‫غذایی دارد و ما نیز در این همایش به بررسی آخرین یافت ‌هها‬

                                                                                 ‫در همین موارد خواهیم پرداخت‪.‬‬

‫طبیعی‪ ،‬سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو نیز در آیین آغاز‬        ‫دارویی که در این حوزه ساخته م ‌یشود‪ ،‬باید از کیفیت‬
‫به کار یازدهمین همایش طلای سبز و دهمین همایش‬                   ‫بالایی برخوردار باشد تا بتواند در بازارهای داخلی و‬
‫مکم ‌لهای غذایی و رژیمی‪ ،‬شعار امسال سازمان غذا و دارو‬                         ‫خارجی حضور پیدا کند‪.‬‬
‫را عدالت تعالی نظام سلامت عنوان کرد و گفت‪ :‬هدف اداره‬
‫فرآورد‌ههای طبیعی‪ ،‬سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو در‬                    ‫گیاهان دارویی از منابع بالقوه در کشور است‬
‫سال ‪ 1401‬توسعه و ترویج فرآورد‌ههای طبیعی‪ ،‬سنتی‬            ‫دکترامیرحسینجمشیدی‪،‬دبیرعلمیهمایشطلایسبز‬
‫و مکمل اصیل و موثر‪ ،‬نظارت برکیفیت‪ ،‬منشا‌ءیابی‪ ،‬اصالت‬      ‫و رئیس انجمن تولیدکنندگان داروهای طبیعی‪ ،‬فرآورد‌هها و‬
                                                          ‫طب سنتی ایران‪ ،‬عنوان کرد‪ :‬ارزش افزوده گیاهان دارویی به‬
      ‫سنجی و کمک به تولیدکنندگان واقعی و اصیل است‪.‬‬
‫ویبهتعدادشرک ‌تهایدارایکدثبتدرحوز‌ههایمختلف‬                            ‫عنوان منابع بالقوه در کشور باید افزایش یابد‪.‬‬
‫فرآورد‌ههای غذایی اشاره کرد و افزود‪ :‬از سال ‪ 1395‬تاکنون‬   ‫وی در این باره تاکید کرد‪ :‬دارویی که در این حوزه ساخته‬
‫تعداد شرک ‌تهای دارای ثبت در حوزه فرآورد‌ههای طبیعی از‬    ‫م ‌یشود‪ ،‬باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد تا بتواند مسیر‬
‫‪ 211‬شرکت به ‪ 4372‬شرکت‪ ،‬در بخش فرآورد‌ههای سنتی‬            ‫حضور این محصولات را در بازارهای داخلی و خارجی هموار‬
‫از ‪ 86‬شرکت به ‪ 1719‬و در بخش مکمل غذایی از ‪ 281‬به‬
                                                                                                        ‫کند‪.‬‬
                    ‫‪ 11889‬شرکت افزایش داشته است‪.‬‬          ‫دکتر جمشیدی در مورد همایش مکم ‌لهای غذایی و‬
‫مدیرکل اداره کل فرآورد‌ههای طبیعی‪ ،‬سنتی و مکمل‬            ‫رژیمی اظهارکرد‪ :‬در این همایش به معرفی و بررسی تاز‌ههای‬
‫سازمان غذا و دارو در ادامه تعداد گواهینام ‌ههای صادر شده‬  ‫گیاهان دارویی‪ ،‬فرآورد‌ههای غذایی و سنتی خواهیم پرداخت‬
‫طی سه ماه اخیر‌‪ 156‬گواهینامه در بخش فرآورد‌ههای‬           ‫و مصرف فرآورد‌هها در بیمار ‌یهای مختلف را نیز مورد بررسی‬

                            ‫طبیعی و سنتی اعلام کرد‪.‬‬                                           ‫قرار خواهیم داد‪.‬‬
‫دکتر حائر ‌یزاده به دستاوردهای سال ‪ 1400‬اشاره کرد‬
‫و گفت‪ :‬افزایش صدور پروان ‌ههای ساخت‪/‬کد ثبت مواد اولیه‬                       ‫ازتولیدکنندگانواقعیحمایتم ‌یکنیم‬
‫و فرآورد‌ههای نهایی تحت نظارت این اداره کل‪ ،‬کاهش‬            ‫دکتر مهشید حائر ‌یزاده‪ ،‬مدی ‌رکل امور اداره فرآورد‌ههای‬
‫چشمگیر واردات فرآورد‌ههای نهایی دارای تولید مشابه داخلی‬
‫در حمایت از تولید فرآورد‌ههای داخلی‪ ،‬تسهیل و بهبود‬
‫فرآیندهای اجرایی در صدور مجوزهای مربوط به تولید و‬
‫صادرات و رشد حداکثری در صادرات فرآورد‌ههای طبیعی‪،‬‬
‫سنتیومکملبهخارجازکشورب ‌همنظورترویجوکسبامتیاز‬
‫بازار جهانی برای فرآورد‌ههای تولیدی‪ ،‬از دستاوردهای مهم‬
‫سال ‪ 1400‬در اداره کل فرآورد‌ههای طبیعی‪ ،‬سنتی و مکمل‬

                          ‫سازمان غذا و دارو بوده است‪.‬‬
‫وی همچنین برنام ‌ههای سال ‪ 1401‬این اداره کل را شامل‬
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28