Page 77 - 32
P. 77

‫پوســت بگذاریــد‪ .‬همچنیــن لازم اســت کــه یــک‬         ‫گزنــه گیــاه کوچکــی اســت کــه همــه جــا‬
                                   ‫قاشــق غذاخــوری بــرگ خشــک گزنــه را بــا یــک‬        ‫م ‌یرویــد‪ .‬اگــر خــواص ایــن گیــاه را بشناســید‬
                                   ‫لیتـر آب بـه مـدت ‪10‬دقیقـه دم کنیـد و روزانـه ‪3‬‬         ‫خواهیــد دیــد کــه بــر خــاف ظاهــر خشــن و‬
                                                                                           ‫گزنــد‌هاش چقــدر بــا ســامت ‌یتان مهربــان اســت‪.‬‬
                                               ‫مرتبــه یــک فنجــان از آن بنوشــید‪.‬‬        ‫درد مفاصــل‪ ،‬ریــزش مــو‪ ،‬عفون ‌تهــای ادراری‪،‬‬
                                                                                           ‫خسـتگی‪ ،‬مشـکلات پروسـتات و غیـره را م ‌یتـوان‬
    ‫جوشانده‌ گزنه برای پیشگیری از‬                ‫گزنه برای سم زدایی از بدن‬                 ‫بـا دسـ ‌تهای خشـن همیـن گیـاه درمـان کـرد‪.‬‬
       ‫پوکی استخوان‬                ‫مصـرف مـواد غذایـی چـرب و شـیرین و غیـره‬
                                   ‫باعــث م ‌یشــود کــه بــدن مــازاد ســموم دفــع‬            ‫جوشاند ‌ه گزنه برای پیشگیری از پوکی‬
                                   ‫نشـده را در بـدن نگـه دارد‪ .‬بـرای همیـن لازم اسـت‬                                        ‫استخوان‬
                                   ‫هـر از گاهـی ب ‌هخصـوص در فصـل بهـار بـه فکـر‬
                                   ‫سـم زدایـی از بـدن باشـید‪ .‬خوشـبختانه گزنـه بـه‬         ‫گزنـه سرشـار از سـیلیس و عنصـر بـور م ‌یباشـد‬
                                   ‫عملکـرد برخـی از ارگا ‌نهـای بـدن ماننـد کلی ‌ههـا‬      ‫کـه بـرای پیشـگیری از ابتـا بـه پوکـی اسـتخوان‬
                                   ‫کمـک م ‌یکنـد‪ .‬نتایـج پژوه ‌شهـا نشـان م ‌یدهـد‬         ‫موثــر اســت‪ .‬پوکــی اســتخوان‪ ،‬در نتیجــ ‌ه از بیــن‬
                                   ‫کــه ایــن گیــاه بــه دفــع ســموم بــدن ماننــد اوره‬  ‫رفتــن امــاح معدنــی بــدن بــروز م ‌یکنــد کــه‬
                                                                                           ‫معمــولاً از پنجــاه ســال بــه بعــد افــراد را مبتــا‬
                                                          ‫کمــک زیــادی م ‌یکنــد‪.‬‬
                                   ‫روش مصـرف‪ 3 :‬قاشـق غذاخوری برگ خشـک‬                                                          ‫می‌کنــد‪.‬‬
                                   ‫گزنـه را بـا یـک فنجـان آب جـوش بـه مـدت ‪10‬‬             ‫روش اســتفاده‪ 3 :‬قاشــق غذاخــوری بــرگ‬
                                   ‫دقیقـه دم کنیـد‪ .‬بـه مـدت ‪ 3‬هفتـه روزانـه ‪ 2‬تـا ‪3‬‬       ‫خشـک گزنـه را در یـک فنجـان آب جـوش ریختـه‬
                                                                                           ‫و بــه مــدت ‪ 10‬دقیقــه دم کنیــد‪ .‬روزانــه ‪ 4‬تــا ‪5‬‬
                                             ‫فنجـان از ایـن جوشـانده را میـل کنیـد‪.‬‬
                                                                                                   ‫فنجــان از ایــن دم کــرده را میــل کنیــد‪.‬‬
                                                  ‫گزنه برای مقابله با تب یونجه‬
                                   ‫تــب یونجــه همــان حساســیتی اســت کــه در‬                     ‫ریش ‌ه گزنه برای مقابله با مشکلات‬
                                   ‫فصــل بهــار گریبــان خیل ‌یهــا را م ‌یگیــرد‪ .‬بــرای‬                                  ‫پروستات‬
                                   ‫پیشـگیری یـا تسـکین ایـن حساسـیت م ‌یتوانیـد‬
                                                                                           ‫گزنـه بـرای آقایانـی کـه پروستاتشـان بـزرگ‬
                                                           ‫بـه سـراغ گزنـه برویـد‪.‬‬         ‫شـده مفیـد اسـت‪ .‬بـه عقیـد‌ه محققـان ریشـ ‌ه ایـن‬
                                   ‫روش مصـرف‪ 3 :‬قاشـق غذاخـوری بـرگ گزنـ ‌ه‬                ‫گیـاه حـاوی «لکتیـن»‪« ،‬تانیـن»‪« ،‬گلیـکان» و‬
                                   ‫خشـک را بـا یـک فنجـان آب جـوش بـه مـدت ‪10‬‬              ‫«لیگنان ‌»هایـی م ‌یباشـد کـه ماننـد هورمو ‌نهـای‬
                                   ‫دقیقـه دم کنیـد‪ .‬بـه مـدت ‪ 3‬هفتـه هـر روز از ایـن‬       ‫زنانـه عمـل م ‌یکننـد و تأثیـر مثبتـی روی غـده‌‬
                                                                                           ‫پروسـتات م ‌یگذارنـد‪ .‬پژوه ‌شهـا نشـان م ‌یدهد که‬
                                                           ‫دم کـرده را میـل کنیـد‪.‬‬         ‫مصرف ریشـ ‌ه گزنه برای درمان مشـکلات پروسـتات‬

                                                  ‫گزنه برای مقابله با خستگی‬                      ‫(غیـر سـرطانی و خو ‌شخیـم) مفیـد اسـت‪.‬‬
                                   ‫اگـر مـدام احسـاس خسـتگی م ‌یکنیـد گزنـه را‬             ‫روش اسـتفاده‪ :‬یـک قاشـق غذاخـوری ریشـه‌‬
                                   ‫دریابیـد‪ .‬ایـن گیـاه سرشـار از ویتامیـن ‪ C‬و آهـن‬        ‫گزنـه را بـا یـک فنجـان آب جـوش بـه مـدت ‪10‬‬
                                   ‫م ‌یباشـد و برای رفع خسـتگ ‌یهای جسـمی و روحی‬           ‫دقیقـه دم کنیـد و بـه مـدت سـه هفتـه روزانـه ‪4‬‬
                                   ‫مناسـب اسـت‪ .‬گزنـه انرژ ‌یزا بـوده و سیسـتم ایمنی‬       ‫فنجــان از ایــن دم کــرده را بنوشــید یــا اینکــه از‬
                                   ‫بـدن را تقویـت م ‌یکنـد و بـرای همیـن نیـز کمـک‬         ‫کپســو ‌لهای گزنــه اســتفاده کنیــد‪ .‬م ‌یتوانیــد‬
                                                                                           ‫بــا پزشــکتان مشــورت کــرده و کپســو ‌لهای ‪300‬‬
                                                   ‫م ‌یکنـد خیلـی زود سـرپا شـوید‪.‬‬         ‫میل ‌یگرمــی گزنــه مصــرف کنیــد‪ .‬توجــه داشــته‬
                                   ‫روش مصــرف‪ 3 :‬قاشــق غذاخــوری بــرگ‬                    ‫باشــید آقایانــی کــه موقــع ادرار کــردن مشــکل‬
                                   ‫خشــک گزنــه را بــا یــک فنجــان آب جــوش‬              ‫دارنـد‪ ،‬نبایـد بـدون مشـورت بـا پزشـک از ریشـه‌‬
                                   ‫بــه مــدت ‪ 10‬دقیقــه دم کنیــد و روزانــه ‪ 4‬تــا ‪5‬‬
                                   ‫فنجـان از آن را بنوشـید یـا اینکـه از کپسـو ‌لهای‬                                ‫گزنـه اسـتفاده کننـد‪.‬‬
                                   ‫‪ 500‬میل ‌یگرمی(طبـق نظـر پزشـک یـا داروسـاز)‬
                                   ‫اســتفاده کنیــد‪ .‬توجــه داشــته باشــید کــه‬                   ‫دان ‌ههای گزنه برای مقابله با اسهال‬
                                   ‫م ‌یتوانیــد از آب گزنــه بــرای رفــع کــم خونــی و‬    ‫دان ‌ههـا و بر ‌گهـای گزنـه یـک درمـان فو ‌قالعـاده‬
                                   ‫خسـتگی مفـرط اسـتفاده کنید‪ .‬بـرای ایـن کار لازم‬         ‫بـرای اسـهال م ‌یباشـند‪ .‬ایـن دان ‌ههـا سرشـار از‬
                                   ‫اســت کــه بر ‌گهــای تــازه ایــن گیــاه را میکــس‬      ‫پروتئیـن‪ ،‬موسـیلاژ و روغ ‌نهـای چـرب هسـتند‪.‬‬
                                   ‫کـرده و آب آن را صـاف کنیـد‪ .‬هـر هفتـه ‪ 3‬مرتبـه‬         ‫روش اســتفاده‪ :‬یـک قاشـق غذاخـوری بـرگ‬
                                   ‫بـه میـزان ‪ 15‬میل ‌یلیتـر از ایـن آب را میـل کنیـد‪.‬‬     ‫خشـک گزنـه را در یـک لیتـر آب جـوش ریختـه و‬
                                                                                           ‫بــه مــدت ‪ 10‬دقیقــه بجوشــانید و در طــول روز از‬
                                               ‫گزنه ادرارآور است‬
                                                                                                               ‫ایـن جوشـانده میـل کنیـد‪.‬‬
                                   ‫بر ‌گهــای گزنــه ادرارآور اســت‪ .‬در واقــع بــرای‬
                                                                                                          ‫گزنه برای پوس ‌تهای چرب‬
                                   ‫افزایـش میـزان ادرار و تمیـزی مجـاری اداری از شـر‬       ‫گزنـه بـرای افـرادی کـه پوسـت خیلـی چـرب‪،‬‬
                                                                                           ‫کثیـف و پـر از آکنـه دارنـد‪ ،‬خـوب اسـت‪ .‬بـه خاطر‬
                                   ‫عفونــت و یــا بــرای پیشــگیری از تشــکیل ســنگ‬
                                                                                                                ‫اینکـه خـواص قلیایـی دارد‪.‬‬
                                               ‫کلیـه‪ ،‬مفیـد اسـت‪.‬‬                          ‫روش اســتفاده‪ :‬بر ‌گهــای گزنــ ‌ه تــازه را‬
                                                                                           ‫بجوشــانید و آبکــش کنیــد‪ .‬ســپس اجــازه دهیــد‬
                                   ‫روش مصــرف‪ :‬یـک تـا دو مشـت بـرگ تـاز‌ه‬                 ‫بر ‌گهــا خنــک شــود‪ .‬ایــن بر ‌گهــا را بکوبیــد‬
                                                                                           ‫و ب ‌هصــورت مرهــم (هــر هفتــه دو مرتبــه) روی‬
                                   ‫گزنـه را در یـک لیتـر آب ریختـه و بـه مـدت ‪10‬‬

                                   ‫دقیقـه بجوشـانید و سـپس صـاف کنیـد‪ .‬بـه مـدت‬

                                   ‫‪ 3‬هفتـه روزانـه دو تـا سـه فنجـان از ایـن جوشـانده‬

                                   ‫‪tebyan.net‬‬  ‫را میـل کنیـد‪u.‬‬

‫‪75‬‬
   72   73   74   75   76   77   78   79   80   81   82